ytong tasiyicidir ve ekonomiktir...
Bir arkadasimiz YTONG tasiyici degildir demis...YTONG g4 sinifi son derecede tasiyicidir. Ornegin 20 cm kalinligindaki YTONG G4 bloklari metre boyu basina 100 ton yuk tasir.
YTONG'un cati plaklari,doseme plaklari,yatay ve dusey duvarlari,soveleri,lentolari da vardir.Bunlar donatili olarak uretilmektedir.
YTONG ayni ebattaki diger malzemelere oranla 2db daha ses yalitimi saglamaktadir.
YTONG tuglayla mukayese edilemez cunku tuglada isi yalitim ozelligi yoktur. YTONG belki tuglaya gore pahalidir ancak tugla uzerine isi yalitim yapilmasi istenirse hem ytongdan kotu olmaktadir hem de ytongdan pahaliya mal olmaktadir.Cunku zaman icin de tugla uzerine konulan malzemeler deforme olmaktadirlar.Hele duvarin sivasinida isin icine kattigimizda YTONG farkini ortaya koymakta cok az siva gideriyle kar saglatmaktadir. Bunlara isciligin kolay ve cabuk olmasinida dahil edersek gunden ve iscilikten de kazanacagimiz acik olarak gozukuyor.
YTONG u alin suda gunlerce bekletin batmadigini goreceksiniz,bir de bu deneyi diger gazbetonlar icin yapin. Bugun YTONG kendi bransinda hakli olarak liderdir.
Kendi calistigim insaatlarda yaklasik olarak 9000 m3 YTONG kullandim.
Dogru uygulama ve iscilige cok dikkat edilmesi gerekiyor.
|