|
Selam arkadaslar,
Uzun bir suredir yurt disinda bulunmaktayim.Mak.Muh. olarak cesitli ulkelerde ve projelerde calistim.Dogrumu yapiyorum bilmiyorum ama ulkemi cok ozledim ve 3 yil icerisinde kesin donmek gibi bir planim var. Ancak Istanbul disinda bir yasam dusunuyorum ve bu amacla Izmir Foca dan hasbelkader 1.5 donumluk bir arsa aldim.Amacim buraya diledigim gibi bir ev yapabilmek ve yasamak..Hernekadar 15 senedir insaatla ic ice calistiysamda uzmanliga saygi duyarim.Yapmak istedigim projeyi, 150 m2 temel uzerine iki katli,garajli bir villa olacak sekilde sectim ve tum insaat ve tesisat projelerini onaylattim.Gerekli insaat ruhsati icinde basvurularimi yaptim.Ancak gerekli butceyi hesaplayabilmek icin yardimlariniza ihtiyacim var.Uzun suredir Turkiyede olmadigim icin sektorel gelismelerden ve fiyatlardan oldukca uzagim.Internetten buldugum malzeme fiyatlari ile kabaca bir m2 fiyati buldum ancak yinede bu iste benden daha tecrubeli insanlarin yardimini istemek adina burada yaziyorum.Buna gore 150 m2 lik betonarme, iki katli (ikinci kat yarim kat seklinde ve asma kat olarak tasarlanilmis) , ev duvarina bitisik sekilde 20 m2 lik bir kapali garaji olan yapi icin, her turlu tesisat ve harfiyat haricinde bir m2 fiyati verebilirmisiniz..Ilgilenen arkadaslara simdiden tesekkurler
|